4 dnevni oddih na otoku Iž, joga in umetnost

Izražena je bila želja za oddih z jogo na morju, nekaj se vas je že odzvalo in bi na oddih z veseljem šli. 😃Preverite potek programa, termin in možnosti nastanitve. Če bi radi šli na morjeee 🙂 s prijavo ne odlašajte predolgo.

Okviren program
* 3x jutranja joga
* 2x večerna praksa sproščanja na obali
* 1x posebna meditacija pod zvezdami ali na hribu ob sončnem zahodu
* 2x gibalno-dihalna delavnica,
* 2x delavnica o umetnosti, doživljanje umetnosti, kot terapije, skiciranje..,
* prostega časa bo veliko, gremo pa seveda na sprehode, veliko plavamo in raziskujemo otok, se morda s čolnom odpeljemo na bližnji divji otok… 

Gibalno-dihalne prakse (joga, učinkovito dihanje, somatika, sprostitev in meditacija) smiselno vnesemo v vsak dan, sledimo ritmu dneva in okolju, ki nas obdaja. Prisotnost drugih ljudi, ki mislijo in si želijo podobno, kot mi, nas močno podpre, lažje se povežemo, odpremo in sprostimo. Delavnice bodo kratke, izkustvene in potekajo, kot pogovori, v katerih delimo znanje in ideje. Vse slišano pa lahko takoj prenesemo v svoj vsakdan.

Umetnost spoznavamo skozi širši pristop, med drugim tudi prizmo Antropozofije, duhovne znanosti, ki jo je utemeljil Rudolf Steiner. O umetnosti skozi čas se bomo pogovarjali s prijateljem, dolgoletnim galeristom in študentom antropozofske umetnosti, o tem kako umetnost nastane, kakšen je njen pomen za družbo in kako pozitivno vpliva na človeka, njegovo fizično in psihično zdravje. V roko pa bomo prijeli tudi svinčnik in tako spoznali skrivnosti opazovanja skiciranja.

Mali otoček Iž je izjemno atraktiven, tam sta dva majhna kraja, en je Veliki drugi Mali. Naseljuje ga nekaj sto domačinov, ribiči in družba gospodov in gospa mačk. Kot bi se čas tu ustavil, daleč od množic, prometa in hrupa, dobiš vse, kar potrebuješ. Turistov komaj za občutek. Dobra, izjemno mirna energija, idealno za oddih, dopust in počitek.

Namen oddiha je oddih! 
Umaknemo se od vsakdanjika in po dolgem času sami sebi namenimo nekaj za dušo, naj nas morje pozdravi, sonce napoji, dobra družba v sproščenem duhu pa še bolj poveže skupaj. Dnevno dogajanje bi si prilagajali sproti, glede na razpoloženje, da se nam dan odvija karseda neobremenjeno in spontano.  

Termin oddiha in bivanje (Veli Iž 4 dni / 3 nočitve)


Organizacija v sklopu Hotela Korinjak 16.9. – 19.9.2023

Preveri njihovo spletno stran: Hotel Korinjak
V ceno polpenziona sta vključena zajtrk in večerja. Obroki so veganski. 
Cena je po osebi za eno noč.
Polpenzion v eno-posteljni sobi je 77€  oziroma 72€ (samo zajtrk). 
Polpenzion v dvo-posteljni sobi je 72€ oziroma 67€ (samo zajtrk). 
Kampiranje zraven hotela 40€ oziroma 45€ po osebi za eno noč
Rezervacija direktno preko hotela: reception@korinjak.com

Prispevek za izvedbo in organizacijo oddiha za vse štiri dni: 
120€ po osebi z možnostjo plačila v dveh obrokih. 

Za vsa vprašanja in prijavo mi pišite na leja.lederer@gmail.com.

Oddih vodiva Leja Katarina Lederer in Denis Hasanagić.

Lepo vabljeni.