Vprašali ste

Zanimam se za vadbo in bi se pridružila skupini, vendar sem zamudila prvi mesec. Ali sem prepozna?

Ne, nisi prepozna. Skupini se lahko pridružiš kadarkoli (oz. do zapolnitve mest) in enako lahko izbereš pet ali eno mesečno vadbo, ki začne teči od prvega obiska naprej. Ni skrbi, da bi kaj zamudili, saj gibalno-dihalne vadbe niso zasnovane linearno in togo po programu, ampak so zelo žive, spremenljive. Kadarkoli pričnemo, je to samo naše začetno izhodišče.

Kakšna je to joga?

Hatha je stil joge, kjer telesne položaje (asana) izvajamo ob lahkotnem dihanju in z njim ostajamo čimbolj povezani. Opazimo, da se lažje zberemo in z manj napora nadzorujemo gibanje. Bolj, ko nam uspe biti osredotočeni na dihanje, bolje se začutimo. Stabilno v položaju in umirjeno v mislih. Lažje sprostimo odvečne napetosti. Položaji in tehnike na nas delujejo različno, enkrat nas poživijo, drugič umirijo. Izberemo tisto, kar v danem trenutku najbolj potrebujemo.

Z vadbo se še nikoli nisem srečala, sem čisti začetnik. Bom lahko sledila uri in kaj če česar ne zmorem?

Vsaka ura je pripravljena tako, da ji lahko sledi vsak. Začetnik in že izkušeni. Stvari so predstavljene jasno in jim je enostavno slediti, nikamor se ne mudi. Delamo počasi, vsak ima popolno svobodo raziskovati v svojem ritmu, da sam najde način, kako vajo izvesti. Veliko je ponovitev, da se znanje plasti in postopoma nadgradi. Določen vzorec gibanja ali tehniko dihanja izkušamo na več različnih načinov, s tem, da si vse prilagodimo, če je to potrebno.

Ali semester lahko plačam v več obrokih?

Lahko seveda. Pet mesečno vadbo je možno urediti v dveh obrokih: 110€ v septembru in 104€ v oktobru.

Kaj prinesem s seboj?

Potrebuješ vadbeno podlogo, večjo odejo in pripomočke za jogo v kolikor jih imaš (kocke, trak, za prvič je čisto okej tudi ruta ali šal). Najbolje je vaditi v oblačilih, v katerih se počutiš prijetno in udobno.

Imam določene težave in mi v skupini ne ustreza vaditi. Zanima me, ali je možno izbrati privatno uro?

V tem primeru je individualna ura prava izbira, saj se vam učiteljica lahko popolnoma posveti. Po vaši meri se pripravi prilagojen način prakse, glede na vaše želje, cilje in telesne sposobnosti. Veliko se tudi pogovarjamo, se skozi pogovor spoznavamo in zgradimo zaupanje – s tem vadeči tudi najbolje napreduje. Skupaj z vami vadim, vas usmerjam in ponudim asistenco, zaradi tega je celotna izkušnja še bolj polna. Individualna ura lahko traja 60 ali 90 minut.