Vprašali ste

Zanimam se za jogo in bi se pridružila skupini, vendar sem zamudila prvi mesec. Ali sem prepozna?

Ne, nisi prepozna. Skupini se lahko pridružiš kadarkoli (oz. do zapolnitve mest) in enako lahko izbereš pet ali eno mesečni tečaj, ki začne teči od prvega obiska naprej. Ni skrbi, da bi kaj zamudili, saj tečaj ni zasnovan linearno in po programu, ampak je zelo živ, spremenljiv. Kadarkoli pričnemo, je to samo naše začetno izhodišče.

Kakšna je to joga?

Hatha je stil joge, kjer telesne položaje (asana) izvajamo ob lahkotnem dihanju in z njim ostajamo čimbolj povezani. Opazimo, da se bolj lahko zberemo in manj naporno nam je zadrževati položaj. Dlje časa, kot uspemo biti osredotočeni na dih, čutimo, da je tudi telo bolj stabilno in se umirijo naše misli. Lažje se sprostimo. Položaji in tehnike Hatha joge na nas delujejo različno, enkrat nas poživijo, drugič umirijo, cilj pa je, da nam v telesu sprostijo napetost.

Zakaj govoriš o praksi, kaj to pomeni?

Ne gre samo za neko fizično vadbo. Tudi delamo s telesom, ampak v resnici je praksa veliko več. V resnici nima nekega začetka in cilja, je pot. Raziskujemo in se učimo o sebi in svojem telesu, ravnamo na določen način, z višjo namero. Povezujemo intuitivno, čutno, dopolnjujemo dele in gradimo v skladno celoto. Črpamo iz svoje izkušnje in s tem napredujemo.

Ali tečaj lahko plačam v več obrokih?

Lahko seveda. Pet mesečni tečaj je možno urediti v dveh obrokih: 110€ v septembru in 104€ v oktobru.

Kaj prinesem s seboj?

Potrebuješ vadbeno podlogo, večjo odejo in pripomočke za jogo v kolikor jih imaš (kocke, trak, za prvič je čisto okej tudi ruta ali šal). Najbolje je vaditi v oblačilih, v katerih se počutiš prijetno in udobno.

Imam določene težave in mi v skupini ne ustreza vaditi. Zanima me, ali je možno izbrati privatno uro?

V tem primeru je individualna ura prava izbira, saj se vam učiteljica lahko popolnoma posveti. Po vaši meri se pripravi prilagojen način prakse, glede na vaše želje, cilje in telesne sposobnosti. Veliko se tudi pogovarjamo, se skozi pogovor spoznavamo in zgradimo zaupanje – s tem vadeči tudi najbolje napreduje. Skupaj z vami vadim, vas usmerjam in ponudim asistenco, zaradi tega je celotna izkušnja še bolj polna. Individualna ura lahko traja 60 ali 90 minut.