Preobrazba za osebno rast z dnevnimi meditacijami

Življenjska in praktična navodila za vsakdan.. in če se res poglobimo bo to nekaj, kar lahko pri sebi uresničimo. Spremenimo in naredimo boljše.

Veliko bolj učinkovite so, kot klasična meditacija. Z njimi ne iščemo mističnega sanjavega stanja brez misli. Ne praznimo uma misli, niti se ne oddaljujemo od sebe in telesa, ampak skušamo bolje razumeti, kaj je tisto, zaradi česar smo tako zmedeni in neusklajeni v mislih, čustvih in dejanjih. Duševne dejavnosti navadno med sabo ne delujejo povezano, mi pa tudi nismo dovolj pozorni nanje. Delujemo površno in velikokrat naše misli, čustva in dejanja vodijo vzgibi nagona, strasti, navad, močni zunanji vtisi, pretekla prepričanja in navezanosti… Vsaka meditacija je svoja usmeritev, svojevrsten del, a vseh sedem sestavi smiselno in zelo logično celoto.

Opazili boste še eno veliko razliko, v kateri se Steinerjeve meditacije ločijo od priljubljenih obljub za osebno in duhovno rast, s katerimi človek manifestira boljše življenje, uspešno kariero, nov avto in hišo, več denarja in moči. Posameznika ne dviga na piedestal, ne krepi občutka večvrednosti. Ne glorificira ga in ne poudarja še bolj posameznikove individualne pomembnosti in individualnosti, ki je v današnji družbi že krepko prekoračila zdrave meje morale in etike. Mnoge materialno naravnane duhovne prakse in sodoben način življenja, v človeku spodbujajo egoizem, sovraštvo, pohlep, vedno več je narcisoidnih posameznikov. S tem, ko se je človek zaprl vase, je postal vse bolj odtujen od drugih. Ironično pa nam niti zapiranje ne pomaga pri tem, da bi se bolje poznali in razumeli. Antropozofska metoda meditacije je drugačna, vidimo lahko koliko energije in skrbi je usmerjene v svet, v sočloveka. Drži pregovor – spoznaj svet in spoznal boš sebe. Drugače skoraj ne gre, ni ne smiselno ne prav. V meditaciji najdemo navdih in opolnomočenje, da bi preko sebe v najvišjem in najpopolnejšem smislu delovali za druge.  

ideji dovolimo, da živi v čustvih.

  • Izberite si eno misel, en stavek, ki je zapisan v vsaki meditaciji.
  • Se z mislijo ukvarjate nekaj časa.
  • Tiho sedite in meditirate o tem, kar preberete.

Kako naprej?

Najbolje je, da se naenkrat lotite le ene dejavnosti in jo prakticirate, na primer ves teden. Medtem je najbolje, da osmo vajo (dodatek) izvajate vsak dan. Tako boste postopoma dosegli pravo samospoznanje in sproti zaznali vsak dosežen napredek.